Learn to bend so you don't break - Masterclass

Jij hebt een haat-liefde verhouding met backbends

Diep van binnen weet je dat ze goed voor je zijn, maar het liefst sla je ze over in de les. Je hebt namelijk het gevoel uit elkaar te scheuren of hopeloos klem te zitten wanneer je ze doet. Iets in je fluistert je echter toe dat je mag leren je hart te openen voor het leven en tegelijk vind je dat heel spannend. 

Dat is helemaal niet zo gek!

In ons hart ‘verstoppen’ we allerlei onverwerkte emoties. De stijfheid in ons lijf dient soms letterlijk als een harnas om onze kwetsbaarheid te beschermen. Achteroverbuigingen kunnen daarom heel eng voelen omdat we het harnas om ons hart open ‘breken’. En hoe paradox het klinkt; juist dat is nodig om ons vrijer, energieker en vreugdevoller te gaan voelen.

In de masterclass “Learn to Bend so you don’t Break” leer je hoe je achteroverbuigingen toegankelijk maakt voor jouw lijf – al is het nog zo stijf – en hoe je omgaat met de spanning en angsten die daarbij boven kunnen komen.

We leggen de focus op basis houdingen* als de halve brug, het wiel, de boog en de kameelhouding, plus oefeningen om het lijf voor te bereiden hierop. Karolien zal je stap voor stap door de uitdagingen van elke houding heen begeleiden. Je krijgt tips hoe je de houdingen zelfstandig kan gaan beoefenen in een gewone les en hoe je daarbij ook emotioneel-mentaal goed voor jezelf zorgt.

Wanneer

Hou me op de hoogte wanneer er nieuwe data zijn

* voor meer gevorderde houdingen willen we een aparte masterclass aanbieden als er genoeg interesse is. Ik verzamelt belangstelling daarvoor. Stuur mij een email via karolien@mtyc.nl.