Over Karolien

Mijn missie is jou weer te laten schitteren vanuit verbinding met je diepste verlangens en behoeften. Door te leren zien wat je wil en wat je nodig hebt en daar gehoor aan geven, zet je een belangrijke stap in het proces van dat leven creëren waar je écht blij van wordt.

Het moment waarop voor mij duidelijk werd dat ik niet langer kon doorgaan op het ingeslagen pad was toen ik als hardwerkende en toegewijde personal assitant overspannen raakte en met burn-out thuis kwam te zitten in 2013. Achteraf kan ik zeggen dat dit het mooiste cadeau ooit is geweest! Toen ik er middenin zat, voelde dat wel even heel anders… Met de juiste steun om me heen – een lieve, dragende partner, mijn persoonlijke yoga practice, een betrouwbare therapeut en later een motiverende coach – was het mogelijk om deze breakdown te transformeren naar een prachtige doorbraak en mijn leven meer in lijn te brengen met mijn diepste verlangens en behoeften.

Door te kijken waar ik écht blij van word en te ontdekken dat de “gezamenlijke noemer” neerkomt op kennis overdragen en anderen laten stralen, heb ik een anker gevonden van waaruit ik de dingen doe die ik nu doe. Ik doe vooral dat waar ik blij van word. En het leuke is dat als ik er blij van word ik anderen daarin mee kan nemen, of dat nou dansen is, mantras zingen, lekker en gezond eten koken, cakes en koekjes bakken, uitjes organiseren, attente cadeau’s verzinnen, yoga les geven, mensen coachen of m’n organisatie talent gebruiken om worskhops en retreats in elkaar te zetten.

Naar aanleiding van m’n burn-out durfde ik eindelijk de stap te zetten om mijn persoonlijke yoga practice te gaan verdiepen met een Yoga Teacher Training bij Svaha Yoga Amstedam. Het heeft negen jaar geduurd om aan deze beheofte gehoor te geven. Negen jaar!

De ruime ervaring die ik meebracht vormde een vruchtbaar bedje waarop alles prima tot bloei kon komen. Het is dus geen verwijt aan mezelf dat ik er zolang over heb gedaan, eerder een acceptatie van het feit dat dingen rijpingstijd nodig hebben en dat diepgewortelde verlangens geleefd willen worden. Er volgde een opleiding tot Creative Consciousness Coach. Tegelijkertijd keerde ik terug in m’n oude beroep als personal assistent en was ik veel beter in staat om een gezonde balans te handhaven tussen werk en privé.

Het verlangen echter om full time met m’n roeping aan de slag te gaan – namelijk het delen van kennis en anderen laten stralen – vroeg om meer aandacht, dus heb ik uiteindelijk belsoten de kantoorbaan aan de haak te hangen.

Ik besteed nu al mijn tijd aan gezond en mindful leven, coaching, yoga en het organiseren en hosten van retreats en workshops. In weze doe ik dat waar ik blij van wordt, wat me energie geeft en daardoor ervaar ik rust. Het klopt. En dat draag ik over aan de mensen om me heen.


“We hebben twee handen: met de ene ontvangen we en met de ander kunnen we doorgeven en delen. Door te weten waarnaar wij verlangen, het te durven vragen, ons te openen om het te kunnen ontvangen, vullen en helen we onszelf. Vanuit deze heelheid kunnen we delen met anderen. We worden een “channel of goodness” zoals ik dat graag in het Engels zeg.” 

~ Karolien

channel of goodness


2005 Ashtanga Yoga Foundation Course bij Yoga Moves

2006-2007 Macrobiotische kooklessen bij The Kushi Institute of Europe

2003-2009 Europese Studies bij UvA, Master examen cum laude

2010-2012 Yin Yang Yoga verdiepingsmodules en retreats met Simon Low

2014 Yoga Teacher Training 500+ hrs bij Svaha Yoga met Patrick Vermeulen & Gösta van Dam

2015 Tweedaagse verdiepingsmodule: Integrating pregnant yoginis in a vinyasa yoga class met Liese van Dam

2015-heden persoonlijke ontwikkelingstrainingen en cursussen bij Creative Consciousness, waaronder:

  • Bewuste Relaties 2016
  • Bewust Succes 2017
  • Bewust Geld 2018

2015-2017 Trainingsprogramma voor gecertificeerd Creative Consciousness Coach, ICF erkend (www.cc.coach/Karolien)

  • Bewust Leven 1  “Het IK proces” – inzicht in je onderbewustzijn en de psychologie achter je conditionering en gedragspatronen
  • Bewust Leven 2 “Het IK en JIJ proces” – communiceren, luisteren en verbinden in menselijke interactie
  • Bewust coachen, module 1 en 2

2017 Reizen in India

2018 Drieweekse, intensieve yoga training met leraar Clive Sheridan

2018 Jaar training: Bron van de vrouw. 5 weekend-retreats gebaseerd op de elementen bij The Potential School met Dieke Dee en Marieke van Sprundel

2020 Playing Big Facilitator Training van Tara Mohr

2020 & 2022 Jaartraining: Leven & Ondernemen in Tovervloed met Arianne van Galen

2023 Masterclass Coachen waar het Pijn Doet - werken met IOPT opstellingen binnen je coachpraktijk met Ienke van der Pol