Harmonium Lessen & Workshops

Wil je harmonium leren spelen om jezelf te begeleiden terwijl je mantra’s zingt? Of omdat je het in je yogalessen of ceremonies wilt integreren. Dat kan!

Mantra’s zingen is als een 6-baanse snelweg je hart in. En wanneer we in ons hart zijn, dan kunnen we op een meer harmonieuze en respectvolle manier met onszelf en anderen omgaan. Dat is het begin van die mooie wereld, die John Lennon bezingt in Imagine en waar de wereld knetterhard aan toe is!
Ik introduceer je graag in deze krachtige en prachtige practice die onderdeel is van het pad van Bhakti-Yoga.*

Deze workshop is voor jou als…

 • je nog niet eerder harmonium hebt gespeeld
 • je nieuwsgierig bent te leren hoe dat gaat
 • wilt ontdekken of het iets voor je is
 • je blij wordt van mantra’s zingen
 •  jij je eigen practice daarin wilt opstarten
 • je mantra’s wilt aanbieden in bijvoorbeeld je yogalessen of ceremonies

De workshop is een perfecte, laagdrempelige mogelijkheid om het instrument te ontdekken en er een feeling bij te krijgen. Je leert hoe je jouw harmonium-sessies (met je zelf of in groepen) opent met AUM. Je leert een eerste mantra spelen en alles wat je aan basics moet weten om lekker op gang te komen.

Als je door het mantra-virus gepakt bent, dan kunnen we na deze kennismaking afspraken maken over vervolglessen. Ik vertel je graag meer over hoe dat in z’n werk gaat als we elkaar voor het eerst zien.

De eerstvolgende data voor deze basis workshop zijn op

 • dinsdag 28 mei 19:00-21:00 (vol)
 • maandag 17 juni 13:00-15:00 (vol)
 • maandag 17 juni 19:00-21:00 (vol)
 • donderdag 29 aug 15:30-17:30
 • dinsdag 17 sep 19:00-21:00
 • donderdag 10 okt 19:00-21:00

Wat kost deze basis workshop?

De kosten voor deze 2 uur durende workshop bedragen EUR 65,- (inclusief BTW) per persoon. De worskhop gaat door bij minimale opkomst van 2 mensen. Er is plek voor maximaal 4.

Mochten de data jou niet uitkomen, laat me dan in het aanmeldformulier weten wat wel zou werken. Ik denk graag met je mee!

Reguliere lessen ook mogelijk

Als vervolg op de kennismakingsworkshop, of als je al ervaring hebt, spreken we 1-op-1 sessies af. De lessen vinden plaats bij mij thuis in Amsterdam (oud-west) en duren 60 minuten. De details leg ik uit in een telefoongesprek of als we elkaar bij de workshop ontmoeten. Je hoeft niet je eigen harmonium mee te nemen. Ik heb er altijd voldoende staan.

AanmeldenWat anderen zeggen over de workshops & lessen


De harmonium workshop bij Karolien was heel leerzaam en inspirerend. In twee uur nam ze ons mee in de wondere wereld van klank, techniek en gevoel.
Een mooie afwisseling van leren spelen, zingen en luisteren. Ze moedigt iedereen aan en creëert een veilige fijne setting bij haar thuis.
Ik wil zeker verder gaan! Dank Karolien voor de fijne workshop.
~ Saskia van Erven


Een warm welkom, heldere kennismaking met het harmonium en inspiratie voor meer. Karolien is een bevlogen lerares die duidelijk liefde heeft voor mantra zingen en dit delen met anderen. De twee uur waren zo om.
Handig ook om iemand te weten die bij harmonium problemen ook oplossingen biedt.
~ Nanon Wissink

Aanmelden voor de Harmonium Workshop*Bhakti-yoga dé beste practice in Kali Yuga

Volgens de yogafilosofie bevinden we ons in een tijdperk dat Kali Yuga heet, het meest donkere en chaotische tijdperk van de vier die er in totaal zijn. De mens tast letterlijk en figuurlijk in het duister en is zoekende naar heelheid, liefde en licht. Maar we zoeken op de verkeerde plek; namelijk in allerlei zaken buiten onszelf.

Elke yuga kent zijn eigen “meest geschikte” vorm van yoga-beoefening. In de Vedische geschriften lezen we dat in Kali Yuga het pad van Bhakti-Yoga het beste zou werken. Bhakti-Yoga is het pad van devotie en overgave… woorden die in de oren van de gemiddelde Westerling rillingen van ongemak veroorzaken door de associatie aan “opgeven” en “niet opgewassen zijn tegen”. Niets is minder waar. Wie vanuit overgave leeft ervaart overvloed, magie en vreugdevolle eenvoud. En daar zijn we links of rechtsom naar op zoek. Bhakti-Yoga vraagt ons om de relatie met het Leven aan te gaan. Daar zijn vele namen voor; Licht, Liefde, Brahman, Guru, Buddha, Krishna, Rama, Presence enz. Door het chanten van deze namen pluggen we in op het alomtegenwoordige veld van liefde. En dat voel je in je hele wezen wanneer dat gebeurt.

Mensen die vanuit hun hart weten te leven zijn een cadeau aan de mensheid, omdat ze zich niet laten leiden door schaarste-gedachte die vanuit de mind komen. Mantra betekent letterlijk “to go beyond the mind”. Uit je hoofd in je hart. En dan daar blijven… dát is de uitdaging.

Aanmelden voor de Harmonium Workshop