Leegte of Ruimte?

/Karolien Lammens

Na exact 1 jaar samen op 50m² is het vandaag zover: Renske verhuist naar haar nieuwe stek. Het is een bijzondere dag gekenmerkt door dat dubbele gevoel van afscheid en een nieuw begin. Zo typisch ook voor de herfst... loslaten om een nieuwe cyclus te beginnen. 

We hebben er enorm naar toe geleefd en onze veerkracht werd enorm uitgedaagd om met de klus- en verhuisstress, het rouwproces om een tijd die wordt afgesloten, de spanning van de nog onduidelijke toekomst met een LAT relatie en alle overtuigingen die daarop plakken om te gaan. 

En vandaag werden al haar spullen ingeladen en zijn de halflege planken en kasten de herinnering aan de ruimte die ik met liefde heb gemaakt om Renske en haar zoon een tijdelijk thuis te geven tot dat Renske haar eigen huisje zou hebben gevonden. 

Het was echt niet altijd koek en ei... we hebben gelachen, geschuurd, gehuild, goedgemaakt, gek gedaan, gebak gebakken en genoten. Tijd om dit hoofdstuk met #dankbaarheid af te ronden. Nu is alles weer leeg. Ik voel leegte en ruimte tegelijk. De leegte van het gemis en de ruimte om nieuw vorm te geven aan hoe ik mijn huis weer in gebruik neem voor mezelf. 

Ik voel me een beetje als die vlooien in dat experiment waar ze in een doosje worden gestopt en afleren hoe hoog ze eigenlijk van nature kunnen springen en dat, wanneer ze weer buiten komen ook niet meer kunnen. En dat heeft ook te maken met de gekke corona tijd waar we nu inzitten. We passen ons langzaam steeds meer aan aan de heersende norm en vergeten hoe groots en vrij we kunnen zijn. Dat besef voegt zich bij mijn beleving van deze dag. 

Maar om het "gewoon" ff bij deze verhuisdag te houden en niet te verzanden in een coronadiscussie, want daar heb ik helemaal geen zin in... 

Ik ga de tijd nemen om alles te laten bezinken en #bewustekeuzes te maken over hoe ik mijn eigen ruimte weer volledig mag gaan innemen en hoe het leven post-50m²-avontuur eruit mag gaan zien.

Tijd nemen om af te ronden en niet overhaast aan iets nieuws beginnen is waar we collectief niet zo goed in zijn. In mijn coaching en yogalessen geef ik mensen de ruimte en tools om bewustere keuzes te maken zodat ze een leven gaan leiden waar ze trots op en tevreden mee zijn.

Benieuwd naar hoe coaching voor jou zou kunnen werken? Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een speed-coaching sessie.

Speed coaching sessie