Bhakti Flow - yoga meets kirtan

Het beste van twee werelden komt hier samen: 1) een fijne vinyasa flow les die je laat landen in je lijf en 2) het zingen van mantra’s in groepsverband (kirtan) waarmee je helemaal thuiskomt in je hart. Je gaat helemaal opgeladen en blij weer naar huis.

De yoga wordt verzorgd door Karolien en de kritan door de Bhakti Groove.

WAT WE GAAN DOEN

In deze workshop vieren we het pad van Bhakti yoga, het pad van verbinding en devotie. Karolien begeleid je door een toegankelijke en zachte yoga flow les van ongeveer een uur zodat je helemaal in je lijf kan landen. Aansluitend is er kirtan. De mantra’s die we zingen worden toegelicht en we vertellen vaak ook iets over de achtergrond en betekenis. Kirtan gaat over samen zingen en verbinden in het veld van universele liefde.

Karolien zegt over kirtan: “Het zingen van mantra’s is voor mij als een zesbaanse snel weg uit m’n hoofd m’n hartje in.” Mantra betekent letterlijk “bevrijding van je mind” en dat kan je voelen. De klank en melodie van elke mantra creëert een bepaalde vibratie die invloed heeft op je energetische lijf waardoor onzuiverheden en hinderlijke gedachtepatronen worden opgelost. Je zakt uit je hoofd in je hart en ervaart de bliss die daar altijd aanwezig is, maar zo vaak bedolven ligt onder al onze beslommeringen en drukke gedachtes. Deze bliss voel je vooral in de stilte ná de mantra.

Het gaat niet om mooi zingen of goed zingen. Maak je daar maar niet druk om! En trouwens, het harmonium en de drums maken toch wel genoeg herrie en zijn een soort steun in de rug voor je. Er is gewoon iets in het zingen met een groep dat “werkt.” En dat moet je zelf komen ervaren.

VOOR WIE

BhaktiFlow & Kirtan is toegankelijk voor alle niveaus: mantra liefhebbers of newbies. Je hebt geen ervaring nodig – ook niet voor de yoga – om mee te kunnen doen.

WANNEER?
Hou me op de hoogte van nieuwe data!