Kirtan & Community dinner bij De Meditatietuin


We komen samen voor het zingen van mantras (kirtan) en schuiven daarna aan voor een eenvoudige maaltijd gekookt door De Meditatietuin.

WANNEER?
18 november 2022
27 januari 2023

17:00 inloop, 17:30-19:00 kirtan en aansluitend diner

Aanmelden kan binnenkort via de website van De Meditatietuin

WAT IS KIRTAN?

Kirtan – het zingen van mantra’s in een groep – is een eeuwenoude traditie uit India die steeds meer aan populariteit wint vanwege zijn positieve uitwerking.

Voor vele beoefenaars is het zingen van mantra’s als een zesbaanse snelweg hun hart in. Mantra betekent letterlijk “bevrijding van je mind” en dat kan je voelen. De klank en melodie van elke mantra creëert een bepaalde vibratie die invloed heeft op je energetische lijf waardoor onzuiverheden en hinderlijke gedachtepatronen worden opgelost. Je zakt uit je hoofd in je hart en ervaart de bliss die daar altijd aanwezig is, maar zo vaak bedolven ligt onder al onze beslommeringen en drukke gedachtes. Deze bliss voel je vooral in de stilte ná de mantra.

De mantra cirkels zijn geen performance. Iedereen mag meedoen en het gaat er ook niet om hoe mooi je zingt.

THE BHAKTI GROOVE

De Bhakti Groove bestaat uit een groep toegewijde mantra spelers, zowel professionele muzikanten als amateurs. De Groove is ontstaan naar aanleiding van een retraite bij een ashram in de Zwitserse Alpen. Zij wilden de sfeer en het gevoel van diepe verbinding met het veld van universele liefde wat ze daar telkens weer ervaren mee de berg afnemen en met zoveel mogelijk mensen gaan delen. Wanneer ze kirtans organiseren dan gaat het niet om hen. Zij delen “gewoon” hun practice met jou en nodigen je uit daar naar hartenlust aan deel te nemen.

Blijf direct op de hoogte van onze kritans en speciale events door je aan te melden voor onze WhatsApp groep. Dan krijg je direct een uitnodiging voor onze eerstvolgende kirtan en mis je ook onze last-minute spontane gatherings in zonnige parken niet.

Lid worden WhatsApp groep