The Power of Yogic Breath - Pranayama workshop

Life starts and ends with a breath! Adem je nu oppervlakkig en onbewust? Je adem weerspiegelt hoe het met je gaat. Leer je adem (nog) bewuster te ervaren, voelen, sturen én – most important – respecteren voor meer focus, helderheid en veerkracht in je dagelijks leven. 

Voor wie?
Deze workshop is voor hen die hun kwaliteit van ademen willen verbeteren met behulp van de eeuwenoude yoga-technieken.Waarom zou je dat willen? Omdat je je snel opgejaagd en gestrest voelt en je dat wilt aanpakken. In deze workshop gaan we focussen op de zogenaamde Pranayama kosha, het energie-lichaam wat direct in verbinding staat met ons emotionele welzijn. Wie regelmatig blootgesteld is aan stress of niet voldoende kan unwinden omdat het leven altijd maar door-door-door gaat loopt het risico in een soort continue ‘stress-modus’ te blijven hangen, waardoor ontspannen (en zelfs slapen) steeds lastiger gaat.

Ook tijdens het uurtje yoga of het uitlaten van de hond kom je dan niet meer tot rust. Werken met de adem is een eenvoudige en zeer helende manier om de vicieuze cirkel van opbouwende spanning en stress te doorbreken. En je hebt hem altijd bij je!En wat dacht je van de voordelen van een figuurlijk “lange adem” hebben? Geduld, veerkracht, emotioneel en fysiek welzijn, je kunnen overgeven aan de loop der dingen zonder paniek maar met helderheid en focus, kortom meer levensgenot.

Hoe gaat het in z’n werk?
In deze bijeenkomst leer je bewuster met je adem omgaan. Er is een combinatie van praktische technieken en het plaatsen van deze oefeningen in een theoretisch kader. We bespreken in vogelvlucht begrippen als kosha, prana, pranayama en de wisselwerking tussen adem en je lichamelijk-emotionele staat van welzijn. Er is genoeg tijd om met het geleerde aan de slag te gaan. We werken hier aan de basis. Deze basis kan je meenemen je dagelijkse leven in en natuurlijk naar je volgende yogales. Deze workshop is waardevol en legt de basis voor een eigen pranayama practice en zorgt voor verdieping van je yoga practice. Iedereen is welkom.

Wanneer
nieuwe data worden binnenkort aangekondigd

op de hoogte blijven? Stuur me een e-mail